1897. Året då allt tog sin början.

Såväl lyckade som mindre lyckade idéer sattes i verket år 1897. Sveriges första folkbibliotek slog upp portarna. André och hans expedition lyfte i sin ballong med Nordpolen som mål. Och det som idag är Fiskexporten startade i Varbergs hamn av grosshandlare Carl Bernard Andersson.

Företaget hette från början Warbergs Exportaffär och redan från start var vår verksamhet i framkant. Fisket bedrevs med Sveriges första ångtrålare och företaget blev snabbt Hallands största i sin bransch.

Från Varbergs hamn till hela Sverige

År 1968 uppfördes den byggnad där Fiskexportens välbesökta butik finns än idag. Ända sedan starten har vår butik fyllts av färsk fisk och skaldjur för både stamkunder och turister.

1999 byggde vi vår nuvarande anläggning med moderna lokaler anpassade för livsmedelsproduktion och grossistverksamhet. Samtidigt byggdes butiken om och fick eget tillagningskök. 2011 flyttade tillagningssköket från butiken på hamnplan till produktionsanläggningen med utökad kapacitet.

Älskade klassiker och nya favoriter

Idag är vi riksleverantör till alla de stora matkedjorna. Vi erbjuder ett komplett sortiment av färsk fisk och skaldjur, pannfärdiga och serveringsklara rätter samt våra egna tillbehör. Självklart i sällskap med våra sillinläggningar, uppskattade för sina traditionella recept i modern tappning.

Ett familjeföretag i tiden

Sedan 1990 är det familjen Johansson som äger och driver Fiskexporten. Numera utvecklar våra egna kockar vårt sortiment i ett modernt beredningskök. Familjeföretaget har vuxit med åren men i fokus är alltjämt våra fiskälskande kunder.  

Vi finns fortfarande kvar i Varberg där allt en gång tog sin början. Efter över 120 år i branschen känner vi oss piggare än någonsin. Nyfiken på våra produkter? Se vårt sortiment.