Ett gott och nyttigt alternativ till sillen

Tofu är en helt vegansk produkt som är gjord på soja. Den tillverkas genom att sojabönor kokas upp och mjölk från bönorna utvinns. Mjölken och resterna av bönorna pressas sedan ihop och skärs till fyrkantiga bitar av tofu i önskad storlek. Det är en liknande process som när vanlig färskost tillverkas.

Tofun är en produkt med gamla anor och en gedigen historia som från början kommer från Kina där den tros ha börjat tillverkas redan för runt 2000 år sedan. Den används också i matlagningen i andra östasiatiska länder som bland annat Thailand och Japan. I allt från såser och efterrätter till sallader och andra maträtter av många olika slag används tofun som ett veganskt val.

Den är en god proteinkälla och är därför ett vanligt alternativ för veganer och vegetarianer som inte äter animaliska produkter. Tofun är en hälsosam produkt som även är rik på järn och kalcium och ett flertal andra mineraler. 

Vår senapsgravade tofu är ett bra exempel på ett proteinrikt och nyttigt alternativ till veganer och vegetarianer, men också till dem som är laktosintoleranta. Mat och smakupplevelser upplevs som bäst tillsammans med familj och vänner vid matbordet. Vi har därför tagit fram en tofu som fungerar som ett bra och smakrikt alternativ till sillbordet för dem som inte äter fisk. På det viset kan alla vara en del av gemenskapen, dessutom med en god och nyttig produkt. Läs mer om vår senapsgravade tofu

Näringsinnehåll per 100 g:
Energiinnehåll: 308 kJ alternativt 74 kcal

Energigivande näringsämnen (g):
Protein: 7,80

Fett: 4,20
Kolhydrat: 0

Mineraler (mg):

Järn: 1,900
Kalcium: 128,0
Magnesium: 111,0