Skreisäsongen är äntligen här

6 Februari 2019

Årets inledande månader är en trevlig tid på året för alla fiskälskare. Vid denna tid är det säsong för skreien, en god och smakrik fisk som vi på Fiskexporten erbjuder våra kunder.

Lång vandring gör skreien till en delikatess

Skreien är en delikatess som bara finns tillgänglig under säsongen januari till april och att fiska skrei i de nordnorska vattnen i början av året är en lång och gedigen tradition.

Varje år tar sig torsken ned till norska kusten från Barents hav för att leka. På plats i Norge får den sedan namnet Skrei efter det norska ordet för vandring. Efter att den har gjort den långa vandringen är fisken stark och har fått ett fastare kött, vilket gör skreien särskilt smakrik och delikat.

Fiskad ur ett hållbart torskbestånd

Vi på Fiskexporten har ett fokus på hållbarhet och skreien är en fisk som kommer från ett stort och hållbart bestånd av torsk. Beståndet är MSC-certifierat, en certifiering som vi har på flera av våra produkter. Läs mer här

Håll även gärna utkik i vårt sortiment efter den goda skreien och se resten av vårt smakrika sortiment av fisk och skaldjur här.